HONE Benelux BV

Adres

Keyserwey 52
2201 CX Noordwijk

Telefoon 085 3032762

Website https://www.honeworld.com/en/contact-belgium/

Locatie

Bedrijfsprofiel

HONE is dé oplossing om een woning of gebouw duurzaam te verwarmen

Uw huis verwarmen met behulp van daglicht? Het kan! Het daglichtsysteem HONE is geschikt voor zowel tapwater, verwarming, koeling als elektriciteit. Dankzij nanotechnologie kan het systeem, het hele jaar door, warmte opwekken.

HONE in het kort

HONE is ‘s werelds krachtigste daglicht energiesysteem. Door middel van nanotechnologie weet het daglicht om te zetten in warm water en produceert het elektriciteit. Het opgevangen warme water wordt opgeslagen in een buffervat. Hierdoor hoeft u het warme water dat HONE produceert niet direct te gebruiken. Het buffervat kan worden aangesloten op uw bestaande CV-ketel. Wilt u helemaal geen gasrekening meer? Dan kunt u het daglichtsysteem ook aansluiten op een warmtepomp.

Het systeem gebruikt, in tegenstelling tot bij een zonneboiler, daglicht. Dit betekent dat zelfs wanneer de zon zich achter de wolken verschuilt, er nog steeds warmte wordt opgewekt. Ook in de winter is het systeem krachtig genoeg om warm water te produceren.

In het schema hieronder kunt u zien hoe een installatie eruit zal zien. Het elektrische paneel van HONE wordt via een omvormer op uw groepenkast aangesloten, net als bij normale zonnepanelen. De opgewekte warmte van de collectoren wordt opgeslagen in een buffervat. Dit buffervat staat altijd gekoppeld aan een back-up, zodat de water temperatuur gegarandeerd kan worden. Op deze manier komt u nooit in een koude woning te zitten.

HONE 501TE: Hoogste rendement per m² dakoppervlak

Met de prestaties van HONE 501TE kunt u tot wel 70% besparen op uw gasrekening en daarnaast tot wel 25% op uw elektriciteitsrekening. Tevens zorgt de nanotechnologie ervoor dat het systeem bijna geen elektriciteit nodig heeft om de warmte te transporten van de daglichtcollector naar het buffervat.

HONE 501TE is het enige paneel ter wereld welke een zeer hoge warmte temperatuur & elektriciteit kan produceren op hetzelfde moment. Zo haalt HONE tot wel 4 keer meer rendement per vierkante meter dakoppervlak dan bijvoorbeeld zonnepanelen. Wilt u uw woning verwarmen met een warmtepomp?

Uw voordelen met HONE

• Het systeem dient enkel elektrisch te worden opgestart en creëert daarna haar eigen pompenergie: de zogeheten laminaire pompen.
• De verwachte levensduur van de collectoren is liefst 50 jaar. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt 7 á 10 jaar, dus u profiteert van minimaal 40 jaar vrije energie!
• HONE draagt bij aan de reductie van CO2 en is de manier om zonder gas te verwarmen.
• U kunt uw opgewekte warmte opslaan. Hierdoor bent nauwelijks afhankelijk van factoren zoals de salderingsregeling.

Werknemers

25 tot 250

Milieubeleid

Geen opgave

Twitter @hone_energy

Onze partners