KiesZon gestart met plaatsen 15.318 zonnepanelen bij Rhenus

KiesZon is eind mei gestart met de plaatsing van in totaal 15.318 zonnepanelen op het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics in Eindhoven. De logistiek dienstverlener gaat jaarlijks ruim 4.000.000 kWh zelf opwekken. Daarmee wordt het systeem qua opwek vermogen, het grootste single roof zonnestroomproject van Nederland op basis van de meest actuele gegevens en kennis van Polder PV.

KiesZon gestart met plaatsen 15318 zonnepanelen bij Rhenus

Bij de bouw van distributiecentra, zoals het centrum waar de ruim 15.000 polykristallijne panelen op gelegd worden, streeft Rhenus ernaar het hoogst haalbare BREEAM certificaat te behalen om zo aan haar duurzame doelstellingen te voldoen. Er wordt niet alleen gekeken naar het opwekken van energie maar ook naar de materiaalkeuze en ecologische voorwaarden. Naast daglichttoetreding wordt er LED verlichting met bewegingssensoren en daglichtregeling gerealiseerd. Een informatie- en communicatieplatform stelt Rhenus in staat om pro actief te reageren op zaken zoals energie en onderhoud.

De distributiecentra van Rhenus Contract Logistics zijn onder andere ISO 14001 gecertificeerd; een internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem welke wordt gebruikt om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen.
KiesZon realiseert het zonnestroomproject voor Rhenus binnen het vertrouwde DBFMO model. Het project wordt door KiesZon gefinancierd, door eigen engineers ontworpen, in eigen beheer gerealiseerd en na oplevering door KiesZon zelf onderhouden en beheerd. Het reuzeproject is geïnitieerd door de Stichting MOED, die een energieaanpak met Rhenus heeft afgestemd, waar het zonnestroomproject een gevolg van is en waarvoor MOED de SDE+ subsidie heeft geregeld. Naar verwachting wordt het project medio augustus opgeleverd. Dit zal gepaard gaan met een officiële inbedrijfsstelling en een dronevlucht om het megaproject in beeld te brengen.

KiesZon, levert grootschalige zonnestroom-projecten aan bedrijven, onroerend goed fondsen, overheden (landelijk en gemeenten), woningcorporaties en scholen. Voor meer informatie kijk op www.kieszon.nl.

Onze partners