Food Waste Congres 2017

Op woensdag 4 oktober organiseren verpakkingsvakbladen Verpakken en VerpakkingsManagement en horecavakblad Entree het Food Waste Congres over het tegengaan van voedselverspilling in de keten. Uiteraard met veel aandacht voor de rol van de verpakking. Ook andere manieren om verspilling tegen te gaan komen aan bod.

Event banner Food Waste Congres

Kom deze middag naar Spant! in Bussum. U krijgt een update van de status van voedselverspilling, de ontwikkelingen op gebied van de verpakkingsketen, oplossingen, u wordt geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk en u ontmoet waardevolle contacten!

Sprekers uit de wetenschap, tech en food

Sprekers Foodwaste-2017

 • Thomas Luttikhold - adviseur en ondernemer bij Waste Watchers. Succesvol met het bestrijden van voedselverspilling in horeca en institutionele markt.
 • Katarina Nilsson - doet in Zweden onderzoek naar de totale milieudruk van de product-verpakkingscombinatie. Is duurzaam verpakken altijd echt duurzaam? Niet als het foodwaste veroorzaakt.
 • Marjan Ippel - foodtrendwatcher. Zo gaat de foodwereld met verspilling om.
 • Eef de Ferrante - de executive director van AIPIA brengt technologieaanbieders en gebruikers bij elkaar binnen de wereld van actieve en intelligente verpakkingen. Helpt deze technologie voedselverspilling tegen te gaan?
 • Toine Timmermans - onderzoekt aan de Universiteit van Wageningen voedselverspilling in agro food ketens en analyseert hoe deze ketens efficiënter en effectiever gemaakt kunnen worden. Dat betekent ook: minder voedselverlies in de keten.

Dagvoorzitter: Hester Klein Lankhorst, directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Een ervaren moderator met kennis van zaken.

 • Paneldiscussie 1
  Hester Klein Lankhorst bespreekt met “redders” Kromkommer en InStock wat hun drijfveren zijn, de resultaten en waar zij kansen zien.
 • Paneldiscussie 2
  Met Taco Kingma (FrieslandCampina) en Dennis Iseger (Arla) wordt besproken hoe zij tegen de problematiek aankijken, hoe zij voedselverspilling bestrijden en wat hun doel en ambitie is.
 • Intermezzo
  Een kort intermezzo met Puck Kerkhoven, culinair journalist en auteur van Het Nieuwe Kliekjesboek (duurzaamste kookboek van 2014). Hoe kun je thuis voedselverspilling tegengaan?

Food Waste Congres 2017

Kom op woensdag 4 oktober naar het Food Waste Congres. In een middag bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelen en gaat u met een flinke dosis inspiratie én nieuwe contacten weer naar huis. De middag is geheel verzorgd, inclusief lunch en borrel.

Foodwastecongres 2017


Onze partners